آنـــــــا یـــــــوردوم تــــبریــــــز(عبداله رضوی)
مجالی برای...
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان آنا یوردوم و آدرس tabrizli.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





سامانه و فناوری صندلی پرتاب به بیرون


در شکل خلبان و کاناپی هر دو در حال پرتاب به سمت بالا پیش از از برخورد هواپیما به زمین هستند. این تکنولوژی برای نجات خلبان یا سایر سرنشینان یک هواپیما (معمولا هواپیمای نظامی) در موقعیت اضطراری، استفاده می‌شود.

 

صندلی‌پران

 
 

 
این اخطاری است که در قسمت اتاقک خلبان تمام هواپیماها که از صندلی‌پران استفاده می‌کنند قرار داده می‌شود. این برچسب مخصوصا برای خدمه نگهداری و خدمه مواقع اضطراری است.

صندلی‌پَران سامانه‌ای است که صندلی هواپیما را با فرمان خلبان به بیرون از اتاقک خلبان پرتاب می‌کند.

این کار معمولا برای نجات خلبان یا سایر سرنشینان یک هواپیما (معمولا هواپیمای نظامی) در موقعیت اضطراری، انجام می‌شود. در بیشتر طراحی‌ها، انفجار ماده منفجره و یا پیش‌رانش فضایی صندلی خلبان را به بیرون پرتاب می‌کند. پس از خروج خلبان، بوسیله چتر (هوانوردی) فرود می‌آید.

 
صندلی پرتاب به بیرون ACES II جند ثانیه پیش از برخورد هواپیما به زمین، عمل می‌کند.

به عمل پرتاب خلبان به بیرون از هواپیما با استفاده از صندلی‌‌پران، پرانش گفته می‌شود.

ایمنی خلبان

هدف صندلی پرتاب به بیرون زنده نگاه داشتن خلبان است. خلبان تقریبا شتابی معادل ۱۰ تا ۱۲ برابر شتاب گرانشی (۱۱۷ تا ۱۳۷ متر بر مجذور ثانیه) تجربه می‌کند. صندلی‌های غربی معمولا شتاب کمتری بر خلبان تحمیل می‌کنند. در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی، فناوری شوروی اغلب شتابی معادل ۲۰ تا ۲۲ برابر شتاب گرانشی ایجاد می‌کردند. شکستگی ستون مهره‌ها اثر جانبی این سیستم هاست.

 


موضوعات مرتبط: تصاویر برگزیده(فناوری) ، ،
برچسب‌ها: تصاویر, برگزیده, فناوری, صندلی پران, سامانه, هواپیما,
[ 12 / 12 / 1391 ] [ ] [ عبداله رضوی ]

پرت و ویتنی اف۱۰۰

پرت و ویتنی اف۱۰۰ موتور توربوفن با حالت پس سوز است که توسط شرکت پرت و ویتنی ساخته شده و در هواپیماهای اف-۱۵ ایگل و اف-۱۶ فایتینگ فالکن از آن استفاده می‌شود.
 
 
File:F100 F-15 engine.JPG

توربوفن

 

 
اصول کار موتور توربوفن

توربوفن نوعی موتور جت است که در آن بخش بزرگی از هوای مکیده شده بدون رفتن به اتاق احتراق از روزنه انتهائی خارج می‌شود. این نوع موتور برای سرعت‌های متوسط مناسب است و به‌همین دلیل موتور بیش‌تر هواپیماهای جت مسافری توربوفن است.

توربوفن یک کمپرسورفن بسیار بزرگ در جلوی موتور دارد که نسبت زیادی از هوا پس از عبور از فن از فاصلهٔ بین فن و پوسته عبور کرده در انتهای موتور با گازهای داغ خروجی موتور یکی می‌شوند و نیروی پیشرانه را افزایش می‌دهد. توربوفن‌ها کارایی بهتری نسبت به توربوجت‌های ساده دارند؛ زیرا به حجم زیادی از هوا که از فن عبور می‌کند شتاب داده می‌شود و با توجه به هوای کمی که از هستهٔ موتور عبور می‌کند، نیروی پیشرانهٔ زیادی تولید می‌کند.

موتورهای توربوفن و توربوجت در اعداد ماخ کم، ضربهٔ ویژه بالایی دارند. این موتورها می‌توانند با تولید حرارت کم در مدت‌زمان طولانی با سوختی کم و نزدیک به سطح زمین به پرواز ادامه دهند. همین باعث می‌شود که امکان ردیابی آن‌ها توسط حسگرهای حرارتی و یا رادارهای زمین بسیار کم باشد. در بسیاری از هواپیماهای نظامی نوین مانند F 15 و F 16 و F 22 از موتورهای توربوفن استفاده شده‌است. لازم به ذکر است بهینهٔ سرعت این نوع موتورها تا سرعت ۲ ماخ است.


موضوعات مرتبط: تصاویر برگزیده(فناوری) ، ،
برچسب‌ها: پرت و ویتنی اف۱۰۰, موتور, توربوفن, جت, تصویر, برگزیده, فناوری,
[ 30 / 11 / 1391 ] [ ] [ عبداله رضوی ]
صفحه قبل 1 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

بهترین ها و مهمترین ها را در این وب بخوانید...
موضوعات وب
امکانات وب